Samtida bordslampor – Konsten och skönheten

Samtida bordslampor fokuserar kring funktionalitet och konst, vilket är exakt vad lampdesign alltid har handlat om. Från de eleganta och distinkta Dale Tiffany -lamporna, fortfarande tillverkade i traditionen med originalen av högsta kvalitet och omsorg, till moderna mönster gjorda av nästan vilket material som helst, minimalistiskt i färg och vackra i polska och snygga utseende.

Designare av samtida bordslampor fokuserar på att använda nya och unika material för att skapa sina konstnärliga och vackra mönster. Vissa lampor är gjorda av glas och metall, med det borstade eller polerade utseendet som får komma igenom fint och med monterade svarta eller vita fot. En fantastisk, enfärgad nyans som matchar avslutar den och skapar en attraktionskärna i alla hem- eller kontorsmiljöer.

Samtida designers gillar att fokusera på naturligt ljus, vilket skapar den bästa belysningen för att läsa eller skriva, men också för att äta eller underhålla. Ibland är moderna bordslampor inte bara utformade med uppljus eller downlight, utan kan justeras så att de bäst passar användarens behov.

Många designers experimenterar också med nya och genomarbetade skärmdesigner och färger – från lådformar till konkonstruktioner till wicka -mönster, alla designade för att komplettera möblerna och placeringen av lampan. Glas, metall och många andra material används också. golvlampor och skrivbordslampor följer samma spännande trender och kan skapa en fantastisk kombination när de köps tillsammans samtidigt som de fokuserar på en viss inredningsidé.

Lämna ett svar